Избелване на зъбите

Зъбите преди и след избелване

Причините за потъмняването на зъбите 

Съществуват най-различни причини. Най- значимите от тях са: застаряване, употреба на оцветители като кафе, кола, тютюн, вино. Причини могат да бъдат също и някои зъбни травми, наследственост, употреба на антибиотици като тетрациклин например, прекомерно количество флуорид, възпаления, последици от предходни лечения. От голяма важност е да се открие точната причина за потъмняването на зъбите, тъй като това зависи ефективното избелване.

Кой може да избелва зъбите?

Практически всеки. Въпреки това има случаи, когато процедурата не е успешна. Стоматологът или специалистът по устна хигиена може да прецени дали пациента е подходящ за процедурата едва след като е прегледал устната кухина и е направил диагноза. Процедурата на избелване на зъбите е идеална за хора със здрави зъби, които не са я прилагали преди. Подходяща е за хора, които желаят по-бяла и светла усмивка

Достатъчно безопасен ли е процеса?

Проучванията сочат, че избелването с хидроген пероксид не вреди на венците и зъбите, ако се извършва под наблюдението на стоматолог.

Странични ефекти?

При процеса на избелване някои хора стават по-чувствителни към студено, а други стават по-чувствителни по отношение на венците и зъбите. Симптомите обикновено продължават 1-3 дни, след като процедурата е била извършена или прекратена.

Каква продължителност има ефекта?

Зъбите винаги ще бъдат по-светли от преди. Въпреки това някои хора ще трябва да повтарят процедурата периодично- една, две вечери на всеки 4, 6 или 12 месеца. Цвета на зъбите няма да се променя, ако пациента се въздържа от употреба на цигари, чай, червено вино, причиняващи потъмняване. Не забравяйте устната хигиена и мийте зъбите си с четка за зъби или с конец. Белотата на зъбите при всеки пациент зависи от структурата на зъбите продължителността на избелващия процес. Следвайте инструкциите на стоматолога, както и предписаните указания и ще можете да се усмихвате свободно, както дълго сте мечтали.

Откъде да започнем?

 

1. Съвет /консултация/ телефон за регистрация 02/986 18 76, мобилен телефон +359-89-7994937)
 

МЕТОДИ ЗА ИЗБЕЛВАНЕ

ИЗБЕЛВАНЕ ВКЪЩИ
Процедурата трае 10 нощи

Това е процес, при който се премахват петната от емайла и зъбите. Използва се мек разтвор, който се налива в носител, направен за самия пациент , който се поставя по време на спане.

Носителя е индивидуално приготвена целулозна матрица, която покрива плътно всеки зъб. Всяка вечер пациентът поставя в него избелващия материал. Той съдържа хидрогенен пероксид. След това носителя се прикрепя към зъбите за през нощта. Ако предпочитате дневна процедура, резултатите се постигат по-бързо. Избелването у дома дава предимството на пациента да извършва процедурата сам на всеки 3-4 седмици. Оптимален ефект се постига, когато пациента повтори процедурата в продължение на 10 вечери.

Избелване в офиса
Процедурата отнема 1-1,5 часа.Медико Стоматологичен Център 2000
ул. Гурко 52 , София, България
Тел:+359-2-9861876 , Мобилен: +359-89-7994937
e-mail: iro2000@abv.bg